DE iNSTRUCTEURS

eigenaar & Hoofdinstructeur cOEN bOUMAN

 Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

"'Gaat er vandaag nog iemand het water op?', is een vraag die dagelijks op mijn telefoon voorbij komt. Het symboliseert hoe toegankelijk en vrijblijvend kitesurfen is. Maar het mooiste is wanneer je zonder af te spreken naar het strand gaat als je de bomen ziet bewegen. Er is altijd wel iemand om mee te surfen en de sfeer op het strand is altijd goed. Mensen die het leuk vinden om te spelen zijn op Schiermonnikoog ontzettend op hun plek. Het strand rondom Paal 3 is een waanzinnige speeltuin. En eentje voor alle leeftijden.

Of je al kunt kitesurfen of het graag zou willen leren, je kunt hier terecht! 

 

Ik kite nu een aantal jaar en ga er steeds meer van genieten. Het is een sport die je individueel beoefent, maar die ondertussen ontzettend bindt.

Op het strand en op het water zijn we allemaal vrienden. En vrienden helpen elkaar. Bekenden of onbekenden; we willen allemaal hetzelfde. En dat is plezier maken. Maar we willen niet alleen zelf genieten, we willen ook anderen enthousiast maken voor onze sport.

Zo wordt er les gegeven door Kitemobile en zie je elke zomer blije groepen van het Schierzomerkamp. En ik heb het geluk dat ik daar deel van uit mag maken, dat ik zoveel met mijn sport en hobby bezig kan zijn. En dat mag delen met zo veel leuke mensen. Ik realiseer mij dat altijd erg goed op het water. Zonnetje, goede wind en uitzicht op het mooiste plekje!

 

Ik hoor wel eens mensen zeggen dat je, wanneer je van de boot afstapt het eiland op, alles even vergeet en echt een vakantiegevoel hebt. Dingen die eerst belangrijk waren, lijken niet meer zo belangrijk. En dat is denk ik precies wat spelen op het strand en in het water met je doet. Ik moet eigenlijk zeggen wat kitesurfen met MIJ doet, want dat is voor iedereen natuurlijk totaal verschillend.

En dat maakt het ook zo mooi. Kitesurfen is een sport waarin je alles kunt doen en laten wat je wilt. Wil je vliegen? Dan kun je vliegen. Wil je lachen? Dan kun je lachen. Wil je jezelf verbeteren en jezelf op sportief vlak tot het uiterste pushen? Het kan allemaal. Maar het hoeft niet, het mag.

 

Ongebonden, toegankelijk en superleuk. Een fijn gevoel. Alles kan, alles mag en niks moet. Dat is wat kitesurfen en 'spelen' op en bij het strand voor mij is!"

 

Sinds afgelopen jaar ben ik werkzaam bij Reactief-buitensport. op de grootste speeltuin die het Noordzeestrand heet. Sinds 2021 heb ik het overgenomen van Jan Bert.

Ook daar spelen we met wind en water. O.a. bodyboarden, blokarten en powerkiten

We leven van de wind!

 

Reactief biedt diverse strandactiviteiten, voor zowel de sportieve als de recreatieve deelnemer, zoals vliegeren, blokarten, boogschieten, strandgolf en een verzameling aan wateractiviteiten.

 

Reactief Buitensport is te vinden op het uitgestrekte Noordzeestrand.

Aangekomen bij onze locatie ligt het strand - het breedste strand van Europa - aan uw voeten.

 

Er is altijd voldoende ruimte! 

 

We heten u van harte welkom op het Noordzeestrand van Schiermonnikoog.

 

 

Heeft u een bedrijfsuitje, teamdag, familie- of vriendendag neem dan gerust vrijblijvend contact op om te zien of wij met ons sportieve aanbod een bijdrage aan uw dag(en) kunnen leveren. 

 

jAN bERT aRENDS

Buitensport Reactief, al meer dan 20 jaar het sportieve begrip op Schiermonnikoog!

 

Jan Bert Arends, oorspronkelijk een 'eilander'.

Zijn carrière startte in 1978 als bewegingsagoog op de FPC van Mesdagkliniek.

Daarna  in 1998 gestart met Reactief, toen in de vorm van een kanocentrum. Zijn passie is uiteindelijk zijn 'werk' geworden

 

In de loop van de jaren is Reactief uitgebreid naar een sportief aanbod voor jong en oud, voor individuen tot grote groepen.

Er vonden regelmatig veranderingen en verbeteringen plaats.  Zo is  bijvoorbeeld de locatie gewijzigd naar een mooie vrijstaande plek op het strand aan het einde van het Westerhofpad.

Jan Bert is gestopt als sportinstructeur

op de FPC van Mesdag en hield zich volledig bezig met Reactief buitensport.  Nu heeft Coen het overgenomen. 

 

 

Reactief biedt diverse strandactiviteiten, voor zowel de sportieve als de recreatieve deelnemer, zoals vliegeren, blokarten, boogschieten, strandgolf en een verzameling aan wateractiviteiten.

 

Op Schiermonnikoog is Reactief te vinden op het uitgestrekte Noordzeestrand.

Aangekomen bij onze locatie ligt het strand - het breedste strand van Europa - aan uw voeten.

Er is altijd voldoende ruimte! 

 

WESSEL VAN DER ZEE (Sea)

Wessel is onze meest ervaren bediende want hij werkt al het langst voor Reactief Buitensport. Ook is hij

militair in opleiding.

Van alle markten thuis; boogschieten, het begeleiden van blokarten, vliegerworkshops, en vooral de wateractiviteiten zoals het kite surfen kunnen op zijn enthousiasme rekenen.

Hij wil graag anderen ook het 'strandgevoel' aanleren.

Wessel is een geboren eilander en heeft het strand als Hobby. Geen wonder met zo'n achternaam

strand assistenten

Natuurlijk kunt u tijdens de bezoekjes aan Reactief ook andere toppers tegen komen;